A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tárkonyos bableves kolbásszal: sűrű és laktató


Hűvösebb tavaszi napokon is jólesik a melengető tárkonyos bableves, amelyet a kolbász tesz még laktatóbbá.


Méltatlanul keveset használt fűszer a tárkony a legtöbb konyhában, pedig már egy kevés is elég belőle ahhoz, hogy feldobja az ételeket. Finom és laktató bableves is készíthető a hozzáadásával, amelyet ez esetben paprikás rántás helyett tejszínnel dúsíts! A sót nagyon óvatosan adagold hozzá, mert a kolbász és a leveskocka is sós. A kolbász héját könnyen lehúzhatod, ha előtte tíz percre hideg vízbe áztatod.

Hozzávalók:

👉 50 dkg száraz bab
👉 10 dkg füstölt kolbász
👉 2 db sárgarépa
👉 2 szál zellerzöld
👉 1 db fehérrépa
👉 1 db kisebb zellergumó
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 db marhahúsleves-kocka
👉 1 dl tejszín
👉 2 db babérlevél
👉 1 kávéskanál szárított tárkony
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A száraz babot főzés előtti este többször mosd át, majd háromszoros vízbe áztasd be. Másnap a vöröshagymát aprítsd fel, fonnyaszd olajon üvegesre, majd add hozzá a babot, és öntsd fel vízzel. Ha felforr, morzsold bele a leveskockát, dobd hozzá a babérlevelet, és nagyjából másfél órát főzd a babot csendesen, amíg megpuhul. A keletkező habot közben szedd le a tetejéről.

Miközben a bab fő, a zöldségeket pucold meg, szeleteld fel, és tedd a levesbe először a zellert, utána a karikára vágott fehérrépát, a sárgarépát és az egészben hagyott zellerzöldet. A kolbász héját húzd le, vágd fel, és ezt is rakd a leveshez. Óvatosan sózd és borsozd. Ha minden zöldség megpuhul, öntsd fel tejszínnel, és a tárkonyt is ekkor szórd hozzá. Végül néhány perc alatt forrald össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések