A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szövetségesek és barátnők: Giorgia Melonival tárgyalt Novák Katalin


Szívélyes telefonbeszélgetésre kerül sor a Fidesz alelnöke, Novák Katalin és az Olasz Testvérek jobboldali párt elnöke, Giorgia Meloni között. A két vezető már évek óta kiemelt figyelemmel követi egymás tevékenységét. Az egyeztetést követően Novák Katalin Twitter-fiókjában tett említést a beszélgetésről. „Ma hasznos telefonbeszélgetést folytattam szövetségesünkkel és barátnőmmel, Giorgia Melonival. A jövőben is folytatjuk a közös együttműködést” – írja a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter.


Az Olasz Testvérek párt elnöke a következő szavakkal reagált a bejegyzésre. „Európának bátor és koherens patriótákra van szüksége. Köszönet Novák Katalinnak a ma délelőtti pozitív véleménycseréért.”



Stratégiai fontosságot tulajdonítanak egyes olasz napilapok a két kiemelt fontosságú vezető telefonos egyeztetésének, melyre éppen Matteo Salvini, a Liga elnökének budapesti látogatását megelőzően került sor.

👉 Bár a telefonbeszélgetés tartalma ismeretlen, az időzítés azonban figyelemre méltó


– kommentálja az Il Secolo d’Italia portál. Az Európai Parlamentben történő hatalmi erőviszonyok elmozdulásának kulcsfontosságú pillanataiban az olasz felekkel való új szövetség kialakítása elengedhetetlen, hiszen a Fidesz nem maradhat sokáig a függetlenek csoportjában – írja a sajtóorgánum. A két politikai csoport közötti szilárd együttműködés és kölcsönös elismerés újabb tanúbizonyságaként értékeli a két politikus asszony további közeledését. Pár hete Orbán Viktor levélben intézett szívélyes szavakat az ellenzékben maradt Giogia Melonihoz. A Fidesz elnöke hangsúlyozta, hogy napjaink kihívásaihoz megbízható harcostársakra van szükség, akik ugyanazt a világnézetet vallják és a nehézségekre hasonló megoldásokat javasolnak. Giorgia Meloni a múltban több alkalommal osztott meg bejegyzéseket és fotókat közösségi oldalain, melyek a Novák Katalin miniszterrel folytatott barátnői közelségről tanúskodnak. Ezek többek között a 2019-es veronai családkongresszuson, valamint az Olasz Testvérek Atreju párttalálkozója alkalmából születtek.

A jóbarát és szövetséges Giorgia Meloni, a Fratelli d'Italia elnöke a Magyar Hírlapban dicséri a családpolitikánkat. A...

Közzétette: Novák Katalin – 2019. október 19., szombat

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések