Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán egy rövid posztban, Petry Zsolt nevét nem említve, de szavait annak fotójával illusztrálva kérte számon liberális EU-s politikusokon, hogy ezúttal miért nem emelik fel a szavukat.


A magyar politikus Vera Jourovának, Didier Reyndersnek, Frans Timmermansnak, Judith Sargentininek „és minden, a véleménynyilvánítás szabadsága témájában mások gátlástalan kioktatására szakosodott, liberális európai politikusnak” címezte a számonkérést posztjában:

👉 „Németországban kirúgtak a munkahelyéről egy embert, mert elmondta a véleményét. Migrációról és családról. Most hol vagytok? Mikor fogtok tiltakozni? Mikor indítotok és milyen cikkely szerinti eljárást?”


– tette fel a kérdést a miniszter.

Mint arról beszámoltunk, Petry Zsolt kapusedzőtől azután vált meg klubja, a Hertha, hogy a Magyar Nemzetnek adott interjújában az LMBTQ-családok védelmében tett kijelentése miatt Gulácsi Péterrel kapcsolatban azt mondta: jobban tenné, ha a focival foglalkozna.

A migránsok tömeges beengedésének veszélyeivel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: Európa morálisan mélyre süllyedt.

Kedves Vera Jourová, Didier Reynders, Frans Timmermans, Judith Sargentini és minden, a véleménynyilvánítás szabadsága...

Közzétette: Szijjártó Péter – 2021. április 7., szerda