Az egyszerű csirkemellet könnyen étvágygerjesztőbbé, pikánssá teheted, ha felcsíkozva egy kicsit izgalmas pácban pihenteted.
A csirkemell hamar átveszi a fűszerek zamatát, és a pácolásnak köszönhetően még szaftosabb lesz, akár serpenyőben, akár elektromos grillen sütöd meg. Amennyiben könnyed, alakbarát fogásra vágysz, friss zöldségekkel, salátával tálald, de a hagyományos köretek is tökéletesek hozzá. A kisebb falatokat a gyerekek is szívesebben megeszik.
Hozzávalók:
👉 50 dkg csirkemell
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 0.5 teáskanál citromlé
👉 1 teáskanál só
👉 1 teáskanál sültcsirke-fűszersó
👉 bors
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és vágd ujjnyi vastag csíkokra. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, szárnyasfűszer-keverékkel, citromlével, zúzott fokhagymával. Öntsd le vele a húst, forgasd össze, és pihentesd a pácban legalább 30 percig.
Pácolás után hevíts a serpenyőben kevés olajat, és tedd bele a csirkecsíkokat. Süsd oldalanként körülbelül három-öt percig. Amikor megpuhul és megpirul, szedd papírtörlőre, és melegen tálald. A csirkecsíkok elektromos grillen is gyorsan átsülnek.
0 Megjegyzések