A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Svédország is az oroszoknak könyörög a Szputnyik V-ért


Svédország is tárgyalásokba kezdett más európai országokkal közösen a Szputnyik V vakcina beszerzéséről – írja a Bloomberg.


A lap értesülései szerint a skandináv országba már júniustól érkezhet az orosz oltóanyagból. A svéd fél azonban hozzátette, hogy nem számítanak nagy szállítmányra.

Richard Bergströmm, a svéd vakcinabeszerzés irányítója azt mondta: „A szándékunk az, hogy már készen álljunk a megegyezéssel, mire a vakcinát jóváhagyja az EU”.

A svédek mellett a szomszédos Finnország külügyminisztériuma is hozzálátott az oroszokkal való kapcsolatfelvételre vakcinaügyben.

Krista Kiuru, a járványkezelésért felelős finn miniszter azt mondta, hogy az intézkedésük összhangban van az Európai Unió közös beszerzési egyezményével.

Korábbi hírek szerint a Szputnyikot legkorábban június végén engedélyezheti az Európai Gyógyszerügynökség, de már most is átment az engedélyeztetésen több mint 40 országban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések