A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendkívüli ünnepnapokkal állítaná helyre a turizmust Nagy-Britannia


Nagy-Britannia turisztikai szakemberei a brit kormánynak rendkívüli ünnepnapok bevezetését javasolják 2021 második felére, hogy a járvány elmúlásával a romokban heverő turizmust a korlátozásokba belefásult, utazni és szórakozni vágyó belföldi turistákkal lendítsék fel.


Nagy-Britanniában már több, mint harminc millió embert beoltottak a koronavírus ellen, ezért a kormány a korlátozások egy részét már eltörölte. A vendéglátó és a turisztikai szektor azonban továbbra is vagy zárva tart, vagy csak részlegesen nyithat ki, ezért a vállalkozások és dolgozóik elesnek majd a tavaszi hónapok hétvégéinek és ünnepeinek jelentős forgalmától.

Mivel az év második felében alig van ünnepnap a szigetországban, ez az időszak kiválóan alkalmas lenne egy vagy több rendkívüli munkaszüneti nap kiadására, hogy a britek kimozduljanak és költekezzenek.

A Népszerű Turisztikai Látványosságok Szövetségének (ALVA) adatai szerint 2020-ban a szektor 70 százalékos visszaesést tapasztalt a látogatók számában az előző évhez képest. A Szövetség elnöke szerint a brit turizmusnak legalább másfél évre lesz szüksége ahhoz, hogy talpra álljon, mert a kezdetben a szigetország sem – ahogy másik ország sem – számíthat külföldi látogatók érkezésére. A járvány előtt a turizmus Nagy Britannia ötödik legnagyobb bevételi forrása volt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések