Balla György szerint lelkileg sokkal könnyebb szembenézni a járványhelyzettel az oltás után


Mindenkit a védőoltásra való regisztrációra buzdítanak a lapunknak nyilatkozó kormánypárti politikusok, akik pozitív tapasztalatokról számoltak be az oltás kapcsán. Balla György, a Fidesz frakcióigazgatója hangsúlyozta, hogy sokkal könnyebb lelkileg, amióta tudja, hogy védi őt a vakcina. A KDNP-s Szászfalvi László, aki a kínai oltóanyagot kapta meg, azt emelte ki, hogy nemcsak önmagunkért, hanem egymásért is felelősek vagyunk, és csak akkor kerülhet újra az életünk a régi kerékvágásba, ha minél többen beoltatják magukat.

– A kínai oltást kaptam meg. Minden rendben, a kijelölt időpontban történt, az előírt protokoll szerint. Az egészségügyi dolgozók szervezetten és kedvesen jártak el: köszönet ezúton is nekik – mondta lapunknak Szászfalvi László, és hozzátette, az oltás után semmiféle mellékhatást nem tapasztalt, és rövidesen megkaphatja a második dózis is.

👉 A KDNP képviselője mindenkit arra biztat, hogy hallgassanak a szakemberekre: regisztráljanak, és oltassák be magukat. – Nemcsak önmagunkért, hanem egymásért is felelősek vagyunk! Csak akkor kerülhet újra az életünk a régi kerékvágásba, ha minél többen beoltatják magukat – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.


Balla Györgyöt bő három hete oltották be. A Fidesz frakcióigazgatója sms-ben kapott értesítést arról, mikor kaphatja meg a Hetényi Géza Kórházban kialakított oltóponton a vakcinát. Az Európai Gyógyszerügynökség aktuális előírásai szerint a hatvan év alattiakat oltották az AstraZeneca oltóanyagával, amire jogosult volt az 59 éves politikus.

👉 – Csak pozitív dolgokról tudok beszámolni. Nem kellett sorba állni, flottul megszerveztek mindent. Előre kitöltöttem a papírt, amin meg kell adni az adatokat, így minimális várakozás után meg is kaptam az oltást. A vakcina beadása után még húsz percet töltöttem a kórházban megfigyelés alatt. Semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam, még a szúrás helyét sem éreztem – emlékezett vissza Balla György,


és hozzátette: – Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy oltassa be magát. A politikus azt is elmondta, hogy ugyanúgy betartja a biztonsági előírásokat, mint korábban, de most, hogy megkapta a védőoltást, már sokkal könnyebb neki lelkileg szembenézni a járványhelyzettel.

Mindkét dózis beadásán túl van Földi László. – Életkoromból adódóan február 24-én sorra kerültem, és megkaptam a koronavírus elleni kínai védőoltást. Az első Sinopharm-vakcina beadására a háziorvosi rendelőben került sor, ahol az oltás gördülékeny volt, nem volt várakozási idő. A második oltást pedig egy hónappal később, március 24-én kaptam meg, szintén az előre megadott időpontban.

👉 Sem az első, sem a második oltás után semmiféle mellékhatás nem jelentkezett – mesélte lapunknak a kereszténydemokrata politikus, és kijelentette: – A vakcina életet ment, oltás nélkül nem tudunk véget vetni a mindennapjainkat megbénító korlátozásoknak.


Magyarországon ötféle vakcinával küzdünk a fertőzés ellen, ami a vírusmutációk miatt most még gyorsabban terjed és súlyosabb tüneteket okoz, mint korábban. Mindegyik vakcina hatásos és biztonságos. Csak az oltás segíthet visszaszorítani a járványt – fejtette ki a KDNP képviselője, és mindenkit arra kért, hogy regisztráljon a védőoltásra.

– Számomra nem volt kétséges, hogy jelenkezem az oltásra. Hatvan év alatti krónikus betegséggel élőként kaptam meg a vakcinát. A háziorvosom keresett meg, és tudatta, hogy van kínai oltóanyag, amit én elfogadtam, és azóta már a második dózist is megkaptam. Semmilyen mellékhatása nem volt az oltásnak – mesélte V. Németh Zsolt. A Fidesz politikusa hozzátette: – Minden erőmmel arra biztatok mindenkit, hogy fogadja el az oltást!