„Minden jóérzésű magyar ember” támogatására számítanak abban a petícióban, amelyben elsőként a magyar újságírók tiltakoztak az ellen, hogy Petry Zsolt kapusedzőt a saját véleményének artikulálása miatt rúgta ki a Hertha német futballklub.


„Németország előszeretettel tetszeleg a demokrácia, a sajtó- és véleményszabadság őrének pózában, és oktat ki bennünket demokráciából, sajtó- és véleményszabadságból.

👉 Mi, magyar újságírók a demokrácia, a sajtó- és véleményszabadság elkötelezett hívei vagyunk. Éppen ezért állunk ki ezen alapértékek mellett, a normalitás mellett, tiltakozunk a Hertha BSC igazolhatatlan és aljas eljárása ellen, és teljes támogatásunkról biztosítjuk Petry Zsoltot!”– áll a Bayer Zsolt által indított kezdeményezésben, amelyet már számos újságíró támogatott aláírásával.

Mint korábban beszámoltunk róla, a német labdarúgóklub azzal az indokkal mondott fel azonnali hatállyal Petrynek kedden, hogy szerintük a szakembernek a lapunkban megjelent nyilatkozata nincs összhangban a klub által képviselt értékrenddel. Az edző a Magyar Nemzetnek adott interjú egyik helyén Gulácsi Péter focistának a Család az család kampányban vállalat nyilvános szerepvállalása kapcsán vélte úgy, hogy a Lipcse játékosának a szivárványcsaládokról alkotott liberális véleményével a magyar társadalom többsége nem ért egyet. Hozzátette, hogy a nemzeti oldal képviselőjeként elvárná a másik oldaltól, hogy meghallgassa az övéhez hasonló álláspontokat is.

A Hertha közleményében szintén megszólaló Petry Zsolt elfogadta a döntést, ám hangsúlyozta, hogy a homofóbia és az idegengyűlölet is távol áll tőle.

Petry szakmai tevékenységét és a Herthában végzett munkáját a klubja is méltatta. A kapusedző 2015 óta volt a Hertha szakmai stábjának tagja, korábban a Paderbornnál és a Hoffenheimnél edzősködött, illetve 2008-ban Erwin Koeman irányítása mellett a magyar válogatott kapusedzője is volt.

A petíciót ITT lehet aláírni!