A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Paradicsomos, kolbászos tészta parmezánnal: laktató fogás 30 perc alatt


Ha a paradicsomos tésztát feldobnád valamivel, a kolbásztól és a parmezántól tartalmasabb, ízletesebb lesz.


Nem a szokásos tészta, mégsem kell túlbonyolítani a főzést. A paradicsomos spagettit a kolbász és a bab feldobja, a bazsalikom üdévé teszi. Erre még a férfiak sem mondják azt, hogy nem laktató. Ha teheted, durumtésztából készítsd, mert hosszabb időre eltelít, közben pedig energiát ad. A spagetti mellett a penne is tökéletes alap.

Hozzávalók:

👉 40 dkg spagetti
👉 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
👉 5 dkg parmezán
👉 2 evőkanál olaj
👉 1 szál sütni való kolbász
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 ág bazsalikom
👉 1 kis doboz babkonzerv
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Egy nagy fazékban kezdj vizet forralni. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, adj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le, és csepegtesd le.

Közben egy lábosban hevíts kevés olajat, rakd bele a felkarikázott kolbászt, és pirítsd meg. Szedd ki, majd a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg az apróra vágott hagymát, és öntsd hozzá a hámozott paradicsomot. Fűszerezd sóval, borssal, és főzd 10 percig. A vége felé tedd hozzá a babot is. Forgasd bele a tésztát, majd tedd rá a kolbászt, a bazsalikomot, és szórd meg reszelt parmezánnal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések