A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Paradicsommal és sajttal töltött csirkemell: így nem szárad ki a hús sütés közben


Ha megkóstolod ezt a paradicsommal, sajttal töltött, zsebes csirkemellet, soha többé nem akarod majd máshogy készíteni.


Ha igazán finomat, egészségeset ennél, és kipróbálnál valami újat, ez a paradicsommal és sajttal töltött, tepsis csirkemell nyerő lehet. Jól jön a nyári di­é­tá­hoz, és biz­to­sítja a napi szük­sé­ges fe­hér­je­mennyi­sé­get. A paradicsom és a nyúlós mozzarella együtt csodás, de a spenótot se hagyd ki a húsból!

Hozzávalók 4 személyre:

👉 4 db csirkemell
👉 20 dkg mozzarella sajt
👉 15 dkg koktélparadicsom
👉 1 bögre bébispenót
👉 8 levél bazsalikom
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A megmosott spenótleveleket dobd forrásban lévő vízbe, és főzd három percig, majd szűrd le, csepegtesd le. A csirkemellet vágd éles késsel oldalról hosszában majdnem végig, és terítsd szét. Rakj mindegyik húsba egy szelet mozzarellát, spenótot és friss vagy aszalt paradicsomot. Rögzítsd fogvájóval, hogy sütés közben a sajt ne folyjon ki belőle. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, bazsalikommal, préselt fokhagymával, majd kend be vele a csirkemelleket.

Pakold a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe, locsold meg vízzel, és fedd le alufóliával. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. Közben legalább még egyszer locsold meg a saját szaftjával. Ha szükséges, a végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések