Hirdessen itt

Online Dvořák-vonósnégyesek az idei Budapest Kvartett Hétvégén


Idén a százhatvan éve született Antonín Dvořák vonósnégyesei adják a Budapest Kvartett Hétvége fő programját. Az április 16-tól 18-ig tartó koncertsorozat online közvetítését bárki ingyenesen megtekintheti.


A hiánypótló, nemzetközi szempontból is egyedinek számító fesztivál a budapesti szecessziós hangversenyteremből, a Nádor teremből jelentkezik a hazai koncertélet meghatározó együttesei, valamint fiatal tehetségek közreműködésével. A műsorvezetők Becze Szilvia, Bolla Milán és a Magyar Rádió munkatársai lesznek. Fellép az Accord Quartet, a Central European String Quartet, a Deák Vonósnégyes, a Kállai Kvartett, a Kodály Kvartett, a Szervánszky Quartet, a Szigeti Quartet, illetve G. Horváth László hegedűművész, a művészeti vezető együttesei: az Anima Musicae Kamarazenekar és a Quartetto Speranza.

Az elhangzó Dvořák-műveket zenetörténeti előadásokkal vezetik be. A romantikus zeneszerző munkásságának kiemelt elemét képezték a műsorra tűzött kvartettek; tizennégy teljes vonósnégyest, két vonósnégyes-tételt és a Ciprusok című szerelmi dalciklus átiratát is elkészítette kvartettre, leghíresebb műve pedig az op. 96-os F-dúr Amerikai kvartett. Újdonságnak számít, hogy eben az évben a vonósnégyesek mellett megszólal a szerző A-dúr zongoraötöse, melyet a Keller Kvartett Várjon Dénes zongoraművésszel ad elő.

Az ingyenes online közvetítés az Anima Musicae Kamarazenekar honlapján, valamint a zenekar és a BQW – Budapest Quartet Weekend Facebook-oldalán érhető el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések