A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lezárták a Capitolium környékét, egy embert lelőttek


Autó hajtott a washingtoni Capitolium épületét körülvevő kordonokba, a jármű vezetőjét lelőtték. Az incidens helyi idő szerint péntek délután történt, az épületet védő két rendőr megsérült – írja az AP hírügynökség.


Információik szerint a sofőrt kritikus állapotban szállították kórházba, az egyik rendőr szintén súlyos sérüléseket szenvedett. Az épületet teljes egészében lezárták, a személyzetet arra kérték, hogy ne hagyják el a Capitoliumot.

A CNN rendőrségi forrásokra hivatkozva közben arról ír:

👉 a sofőr az ütközést követően elhagyta az autót és kést rántott, ekkor lőtték le. A hírügynökség szerint az egyik rendőrt szúrt sebbel szállították kórházba.


Az interneten több fotó is kering a feltételezett támadás helyszínéről.



A történtekre mindössze három hónappal azután került sor, hogy az amerikai törvényhozás épületét Donald Trump távozó elnököt támogató tüntetők ostromolták meg. A zavargásokban négyen életüket vesztették. Mint arra amerikai hírforrások most emlékeztetnek, az ostrom óta fokozott biztonsági készültség van érvényben az épületnél. Mivel ma a törvényhozás nem ülésezett, a megszokottnál kevesebben voltak a környéken.







Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések