A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem kötelező hétfőn iskolába vinni a gyerekeket


Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján ismertette az iskolák jövő heti nyitására vonatkozó szabályokat. Megismételte, hogy április 19-től jelenléti oktatás lesz az óvodák és az iskolák alsó évfolyamain. Május 10-től pedig a felső tagozatosok is visszaállnak majd a digitális oktatásról jelenlétire.


Mint mondta, a nyitást az tette lehetővé, hogy javulnak a járványügyi adatok, egyre több a beoltott, köztük a regisztrált pedagógusok beoltása lényegében lezárult 155 ezer főt oltottak be, a bölcsődei dolgozókkal együtt pedig több mint 200 ezret. Maruzsa beszélte arról, hogy az alsósok esetében kisebb a kockázat, mert nincs szaktanári rendszer, valamint kisebb a fogékonyság a fertőzésre ebben az életkorban. Továbbá alsóban a digitális oktatás a legkevésbé hatékony.

Az államtitkár közölte, ha valaki nem akarja, hogy a gyereke iskolába menjen, van erre lehetőség, és az iskolavezetők ezt engedélyezhetik. Ehhez nincs szükség petícióra sem, a jogszabályok erre lehetőséget biztosítanak. Viszont – tette hozzá –. aki több mint 250 órát hiányzik, annak osztályozóvizsgát kell tennie, ami a sikeres tanév feltétele.

Maruzsa Zoltán arra kérte a pedagógusokat, hogy jövő hétfőn a legjobb tudásuk szerint vegyék fel a munkát, mert a diákok érdekeit szolgálja a jelenléti oktatás. Hozzátette, kötelező lesz a a hőmérsékletmérés, távolságtartás, és fertőtlenítés ahogyan ezt korábban is bevezették a járvány idején.

Gál Kristóf a rendőrség szóvivője ezt követően ismertette az elmúlt 24 óra rendőri intézkedéseit. Elmondta:

👉 Tegnap 580 intézkedést tartottak maszkviselési szabályok megsértése miatt,
👉 150 esetben a kijárási tilalom megszegése miatt jártak el
👉 63 átutazó személlyel szemben intézkedtek a rájuk vonatkozó szabályok megsértése miatt.
👉 Továbbá több mint hétezer hatósági házi karantént rendeltek el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések