A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ennek fele se tréfa: vezető japán politikus az olimpia törléséről beszélt


Miközben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság gőzerővel készül a nyári játékokra, és szerdán John Coates, a NOB koordinációs igazgatója megerősítette, az olimpia törlése nincs napirenden, egy vezető japán politikus belengette az esetleges teljes lemondás lehetőségét is.


Az országot kormányzó Liberális Demokrata Párt főtitkára, a korábbi gazdasági miniszter Tosihiro Nikai azt mondta, amennyiben a koronavírus-fertőzés tovább terjed, Japánnak habozás nélkül le kell mondania az olimpiáról.

Szerinte az országot jelenleg sújtó negyedik hullám nagyon veszélyes, és ha a fertőzés terjedését nem lassítják, akkor az az olimpia törlését jelentheti.

👉 Az akkori helyzet alapján kell döntést hoznunk. Ha az olimpián tovább terjedne a fertőzés, akkor mi célt szolgálna az egész?


– tette fel a kérdést.

A Kyodo japán hírügynökség kevesebb, mint egy hete végzett japán lakossági közvélemény-kutatásában a válaszadók 72 százaléka közölte, hogy nem szeretne idén olimpiát az országban.

Japán az egyre növekvő fertőzésekkel küzd, a Reuters szerint Tokióban 729 új esetet regisztráltak csütörtökön, ez február eleje óta a legtöbb.

Az olimpia július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések