A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Milliós kártérítéseket követelnek „Bróker Marcsi” ügyfelei


Utoljára februárban írtunk a Szolnoki Törvényszéken zajló Kun-Mediátor büntetőügy kapcsán. Akkor arról számoltunk be, hogy a per „Bróker Marcsiként” elhíresült vádlott bűnügyi felügyeletét fenntartották, a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával.


Ennek megfelelően, most kedden is „bokabilinccsel” jelent meg az ügy soron követő tárgyalásán a kényszerintézkedés mellett szabadlábon védekező karcagi hölgy.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, kétrendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat. A vádirat szerint a cég 15 éves működése alatt összesen 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott.

👉 „Bróker Marcsi” tagadja a vádat, mint hangoztatja: „Legfeljebb jogosulatlan pénzintézeti tevékenységért vonhatnak felelősségre!”.


A járulékos szolgáltatásként devizaváltással kiegészült, utazási irodaként működő cégnek nem volt engedélye egyéb befektetési célú pénzügyi tevékenységre. Ezzel szemben, a vád szerint, a devizaügyletek okán befolyt árfolyamnyereség mellett más profitot is nyújtott a pénzmillióikat nála, vagyis a Kun-Mediátor Kft-nél befektető ügyfelek.

Azokban az években, amikor a jegyzett állami és kereskedelmi bankok legfeljebb 2-3-5 százalékos éves hasznot tudtak garantálni, ugyanakkor a vádlott 15-20, esetenként 30 százalékos kamatot fizetett az ügyfeleinek.

👉 Akik a 2015. évi brókerpánik után „befuccsolt” Kun-Mediátortól és büntetőüggyel terhelt cégvezetőjétől most még kártérítést is követelnek… Kettőn áll a vásár!


Az ügy a közeljövőben további tanúk meghallgatásával és iratismertetésekkel folytatódik dr. Nádor Zoltán elnökölte bíróság előtt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések