Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mennyei, mogyoróvajas kosárka: roppanós csoki borítja az édes krémet


Alig kell hozzá valami, ráadásul sütés nélkül készül, csak bírd kivárni, amíg megköt a csoki.


Ha szereted a mogyoróvajat, próbáld ki ezt a nagyon egyszerű, sütés nélküli édességet, amelyben a mogyoró mellett a csokoládé íze dominál. Ha időd engedi, a mogyoróvajat is házilag készítsd el, úgy még sokkal finomabb lesz.

Hozzávalók:

👉 240 gramm mogyoróvaj
👉 6 evőkanál porcukor
👉 4 evőkanál puha vaj
👉 1 teáskanál vaníliakivonat
👉 1 csipet só
👉 400 gramm ét- vagy tejcsokoládé

Elkészítés:

Béleljünk ki 12 muffinformát kapszlikkal.

A csokit törjük össze, a felét olvasszuk meg vízgőz felett. Tegyünk minden kapszliba fél-egy evőkanálnyi olvasztott csokit, rázogassuk meg a formát, hogy mindenhol befedje az alját. Tegyük a fagyasztóba 10-15 percre.

Amíg hűl, keverjük krémesre a mogyoróvajat, a porcukrot, a puha vajat, egy csipet sót és a vaníliakivonatot egy robotgép segítségével.

Tegyünk minden kapszliba 1 evőkanálnyit a mogyoróvajas krémből, de vigyázzunk, hogy ne érjen ki a krém a forma széléig, a közepére halmozzuk, az oldalán csoki lesz majd. Tegyük így is a fagyasztóba 5 percre.

Olvasszuk meg vízgőz felett a maradék csokit, majd öntsük rá a mogyoróvaj tetejére. Tegyük a fagyasztóba újabb 10-15 percre, míg meg nem szilárdul.

Tálalásig a hűtőben tároljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések