A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Még tart a vállalkozások rohama a kamatmentes kölcsönökért


Töretlen a vállalkozások érdeklődése a járvány elhúzódó gazdasági hatásainak enyhítésére kialakított kamatmentes kölcsönök iránt.


👉 Az egyik lehetőség a 100 milliárd forintos kerettel meghirdetett, március 8-a óta elérhető Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön.

Az OTP Bank által üzemeltetett MFB Pontokon befogadott kérelmek összege átlépte a 11,1 milliárd forintot. A hitelkérelmek átlagos összege 7,3 millió forint. Elsősorban a vendéglátás és szálláshely-szolgáltatás területén tevékenykedő vállalkozások igénylik a konstrukciót, de jelentős számban érkezik be kérelem kereskedelemmel és gépjárműjavítással foglalkozó vállalkozásoktól.

👉 A másik lehetőség kamatmentes uniós forrás, a Magyar Fejlesztési Bank mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítését célzó hitelprogramjának „B” hitelcélja.

Igénylésére a múlt héten nyílt újra a lehetőség.  „B” hitelre a vállalkozások akár 80 millió forintot is igényelhetnek készletek beszerzésére, valamint működési költségeik és követeléseik finanszírozására. Fontos azonban, hogy az uniós források régiós elosztási szabályozása értelmében budapesti és pest megyei megvalósítási helyekre nem igényelhetők források e program keretében, az említetteken kívül azonban országszerte bárhol. Az OTP közleménye szerint e konstrukció iránt is 265 vállalkozás érdeklődött, és a bevezetést követő első héten már több mint 13,3 milliárd forintnyi hitelt igényeltek. A korábban roppant népszerű hitelprogramot ezúttal 34 milliárd forintos nettó kerettel hirdették meg, így a jogosult vállalkozásoknak érdemes minél hamarabb élni a lehetőséggel.

Ahogy a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön esetében, úgy a KKV Technológia hitelprogram konstrukcióinál sem kell járulékos banki költségekkel számolni, az igényelt hitel összegén kívül csupán a szerződéskötéshez kapcsolódó közjegyzői díjat kell az ügyfeleknek megfizetniük. Mivel azonban a két program hitelcéljai azonosak, a vállalkozások nem kombinálhatják a két konstrukciót, csak az egyik felvételére van lehetőségük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések