Itt a medvehagyma szezonja, készíts belőle házi fűszervajat! Kenyérhez, húshoz is kitűnő.
A medvehagyma minden évben viszonylag rövid ideig kapható, ezért ne habozz, és most készíts belőle finomságokat! Az illatos fűszernövény a puha vajhoz is kiválóan passzol. Ha szereted a csípős ízeket, még egy kevés Cayenne-borssal is megbolondíthatod. A medvehagymát mindig megbízható helyről szerezd be, gyakorlatlan szem ugyanis könnyen összekeverheti a gyöngyvirág levelével, ami súlyosan mérgező.
Hozzávalók:
👉 20 dkg puha vaj
👉 1 csokor medvehagyma
👉 1 duci gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál cayenne-bors
👉 1 teáskanál citromlé
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 só
Elkészítés:
A medvehagyma leveleit alaposan mosd meg. Tedd aprítógépbe a puha vajjal, a felvágott fokhagymagerezddel, az olívaolajjal, a citromlével, a sóval és a fűszerekkel együtt, majd dolgozd össze az egészet. Kanalazd a vajat egy kiterített darab frissen tartó fóliára, tekerd fel henger alakúra, és tedd a hűtőbe néhány órára, amíg megdermed. Fogyaszd pirítós kenyérrel és friss zöldségekkel.
0 Megjegyzések