A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Levágta lábáról a nyomkövetőt a férfi, majd megszökött házi őrizetből


Több dolog miatt is folyt már eljárás lenne.


A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményében azt írja, hogy letartóztatását indítványozták annak a férfinak, aki a nyomkövetőjét levágva elmenekült bűnügyi felügyelete elől.

A közlemény szerint a gyanúsított 2020. október elejétől december közepéig volt letartóztatásban lopás miatt. A bíróság akkor a letartóztatását megszüntette, majd bűnügyi felügyeletét rendelte el azzal, hogy azt kizárólag csak a mindennapi élet szokásos szükségleteinek biztosítására, vagy gyógykezelés céljából hagyhatja el heti két napon, két-két órai időtartamban a lakóhelyét.

A bíróság elrendelte azt is, hogy a rendőrség a bűnügyi felügyelet a férfi mozgását nyomkövetővel ellenőrizze.

A gyanúsított 2021. április 6-án délután levágta magáról az eszközt, majd ismeretlen helyre távozott.

A rendszer jelzett, a helyszínre érkező rendőrök pedig az eszköz szíját a gyanúsított ingatlana mögötti füves területen találták meg. Korábban is jelzett már a berendezés, de az ügyészség akkor még nem tartotta indokoltnak a férfi letartóztatását.

A gyanúsítottat végül 2021. április 9-én reggel vették őrizetbe.

Időközben kiderült, hogy szabálysértés miatt kiszabott pénzbírság átváltoztatása miatt büntetés-végrehajtási intézetbe kellene bevonulnia, melyről tudomást szerzett és részben emiatt menekült el.

A főügyészség ezúttal indítványt tett a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy rendelje el a férfi letartóztatását, melynek helyt adott a bíróság. A végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések