A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hihetetlen, mennyi embercsempészt fogtak el három hónap alatt


Az év első három hónapjában több mint 25,5 ezer illegális migránst és 233 embercsempészt fogtak el Magyarországon, elsősorban a magyar–szerb határon.


Most, péntek estétől vasárnap reggelig 63 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök és a katonák Csongrád-Csanád megyében. Kiderült az is, hogy hogy a szigorúbb határellenőrzés miatt jelentősen drágult az embercsempészek díja, a korábbi árak akár tízszeresét is elkérik a csempészek a migránsoktól. Az üzletág hatalmas bevételeket produkál.

Többek között afgán, szír, török, algériai, líbiai, iraki, marokkói, illetve palesztin állampolgárnak mondta magát az a 63 illegális migráns, akiket péntek estétől vasárnap reggelig állítottak meg a rendőrök és a katonák Csongrád-Csanád megyében – derült ki a megyei rendőr-főkapitányság adataiból. Papírok nem voltak a férfiaknál, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök jellemzően to­vábbra is Szegeden, Mórahalmon, Röszkén, Ásotthalmon vagy éppen Kiszomboron tar­tóz­tatják fel a migránsokat, akik általában csoportosan ér­­keznek az országba.

Az év első három hónapjában több mint 25,5 ezer illegális migránst és 233 embercsempészt fogtak el Magyarországon, elsősorban a magyar–szerb határon – ezt már a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója mondta az M1 aktuális csatornán. Bakondi György szerint ez a magas szám – a téli időjárás miatt – szokatlan az első negyedévben. Különösen most, amikor a járványhelyzet miatt számos ország rendelt el szigorító intézkedéseket a határokon, miután belátták, hogy az el­­len­őrizetlenül érkező emberek tömege közegészségügyi fenyegetést is jelent.

Az időjárás és a járványhelyzet javulásával ismét erősödhet a migrációs mozgás. Fotó: Kuklis István

Bakondi szerint az időjárás és a járványhelyzet javulásával ismét erősödhet a migrációs mozgás. Ennek jelei már láthatóak Görögország és Észak-Macedónia határánál, de másutt, köztük a balkáni útvonalon is aktivitás tapasztalható, a prognózisok szerint pedig további erősödés várható.

Bakondi György azt is el­mondta, hogy a szigorúbb ha­­tár­ellenőrzés miatt jelentősen drágult az embercsempészek díja, a korábbi árak akár tízszeresét is elkérik a csempészek a migránsoktól. Az üzletág hatalmas bevételeket produkál.

A szigorúbb határellenőrzés miatt jelentősen drágult az embercsempészek díja, a korábbi árak akár tízszeresét is elkérik a csempészek a migránsoktól.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések