A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Latorcai János a brüsszeli elit birodalmi törekvéseire figyelmeztetett


Az EU alapítói a kereszténydemokrata etikai alapokban hittek – emlékeztetett napirend előtti felszólalásában Latorcai János ma a parlamentben.


👉 A képviselő szerint fel kell tenni a kérdést, miként gazdálkodtak a görög–római és keresztény örökséggel az elmúlt években az unóban.


A Minority SafePack esetét hozta példának a KDNP politikusa, amikor a brüsszeli elit figyelmen kívül hagyta az uniós állampolgárok, de még az Európai Parlament akaratát is, ami Latorcai János szerint a brüsszeliták birodalmi törekvéseit mutatja. – Éppen az alapítók által legfontosabbnak tartott keresztény alapokat igyekeznek kiszorítani – vélekedett Latorcai János, aki szerint Petry Zsolt esete is mutatja ezt. A KDNP képviselője Robert Schumant idézte, mondván: – Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz.

👉 Orbán Balázs válaszában hangsúlyozta, az EU egy történelmi tapasztalatokra adott innovatív válasz, amely évtizedekre megalapozta a fejlődést kontinensünkön, mert mederbe terelte a Európa erőit. A kereszténydemokrata politikai eszmerendszer tudta ezeket az erőket harmonizálni


– fejtette ki az államtitkár, aki szerint a keresztény társadalmi tanítás alapján berendezett Európában a keresztények mellett az agnosztikusok, de még az ateisták is otthonra lelhettek. Ma az EU veszít világhatalmi súlyából – fejtette ki Orbán Balázs, aki szerint mégis azok kapják a kritikát Brüsszeltől, akik erre a válságra választ keresnek. Kiemelte: a közép-európai nemzetek feladata, hogy segítsenek az unónak visszatalálni az európai értékekhez.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések