Hirdessen itt

Két ismerősét verte meg az őrjöngő balassagyarmati férfi


A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves balassagyarmati férfival szemben, aki a nyílt utcán járókelőkre támadt és egyikük mobiltelefonját is összetörte.


A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlott 2020. július 5-én hajnalban Balassagyarmat főutcájának másik oldalán meglátta két ismerősét. Átfutott hozzájuk, átugrott a bokrokon, megragadta az egyik férfi nyakát, földre vitte és fojtogatni kezdte, majd a másikra is rátámadt, akit egy üzlet kirakatának lökött és ököllel is megütötte, a mobiltelefonját elvette és elhajította, a készülék darabokra tört.

A bántalmazás következtében mindkét sértett könnyű sérüléseket szenvedett, egyikük arcán, másikuk nyakán és könyökén sérült meg. A vádlott cselekménye – azon túl, hogy sérülést okozott a két ismerősének – alkalmas volt arra is, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség ezért a férfi ellen garázdaság vétsége és kétrendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat, melyben közérdekű munka büntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság fizettesse meg a sértettnek a mobiltelefon összetörésével okozott kárt is.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz ítéletet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések