A karfiolos rakott csirkemell a tejszínnek köszönhetően nem lesz száraz, a piros, nyúlós sajt pedig még étvágygerjesztőbbé teszi.
Nyáron képtelenség betelni a zöldséges ételekkel, a vitaminban gazdag karfiol pedig mindig kapóra jön. Akkor is tervezhetsz vele, ha könnyed rakottast ennél. Csirkével, tejszínnel gazdagítva laktató fogást tehetsz az asztalra, ami ráadásul nem terheli meg a gyomrot.
Hozzávalók:
👉 2 db csirkemell
👉 1 fej karfiol
👉 15 dkg edami sajt
👉 2 dl tejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 szerecsendió
👉 olaj
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Vágd kisebb kockákra, és szórd meg sóval, borssal. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd rakd bele a húst, és pirítsd meg minden oldalát 10-12 perc alatt. A karfiolt mosd meg, szedd rózsákra, és dobd forrásban lévő vízbe. Főzd hét percig, majd szűrd le, és csepegtesd le.
Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rakd bele a karfiolt, majd arra mehet a csirkemell. Öntsd le a préselt fokhagymával, borssal, szerecsendióval összekevert tejszínnel, majd szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt.
0 Megjegyzések