A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jelek, amik magnéziumhiányra utalnak


A magnéziumhiány egyáltalán nem ritka állapot: jó néhány étel is ital, vagy akár a stressz is csökkentheti a magnézium szintjét a szervezetben. Ha az alábbi tüneteket tapasztaljuk magunkon, akkor esélyes, hogy nekünk is jól jönne egy kis pótlás.


Izomrángás- és görcsök magnéziumhiány miatt

A magnézium hiánya merevvé teszi az izomszöveteket, ami görcsöket okozhat - ha gyakran ébredünk például éjjel arra, hogy a lábunk, vádlink fájdalmasan begörcsöl, akkor nagy valószínűséggel magnéziumhiányunk van.

Szorongás és depresszió

Számos kutatás igazolta, hogy a magnéziumhiány rossz hatással van a kedélyre és a mentális egészségre. Ha a fokozott stressz és idegkimerültség jeleit tapasztaljuk magunkon, könnyen dühbe gurulunk és nehezen nyugszunk meg, akkor nem árthat egy kis magnéziumpótlás.

Hormonproblémák a magnéziumhiány mögött

A női szervezetben minél magasabb az ösztrogén és a progeszteron szintje, annál alacsonyabb a magnéziumé - nem véletlen, hogy kismamáknál nagyon gyakoriak a lábgörcsök.  A menstruációs görcsök is visszavezethetők a magnéziumhiányra - mivel a csokoládéban sok a magnézium, létezik egy olyan teória, hogy éppen ezért kívánják a nők a csokit jobbanmenzeszelőtt és közben.

Alvásgondokat is okozhat a magnéziumhiány

Magnéziumra van szükség ahhoz, hogy az agyban lévő, pihenésért és nyugalmi állapotért felelős GABA receptorok működjenek. Emellett a magnéziumhiánnyal járó tünetek, mint a görcs és a szorongás is minden esetben rontják azalvásés a pihenés minőségét, így álmatlanság esetén is érdemes magnéziumot szedni.

Energiahiány

A magnéziumhiány már sejtszinten energiavesztéshez vezet, így az egész szervezetünk könnyebben kimerül, mi pedig folyamatosan gyengének, fáradtnak és elesettnek érezhetjük magunkat, a nap teendőink pedig jóval megterhelőbbnek a szokásosnál.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések