A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jászapátin próbálták értékesíteni a lopott autó feldarabolt részeit


A Háry Jánost is leköröző gyanúsított többször módosította meséjét.


A ceglédi nyomozók elfogták azt a két férfit, akik a gyanú szerint elloptak egy magára hagyott autót. A kocsira alig lehetett ráismerni – tájékoztatta hírportálunkat a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Kommunikációs Osztálya.

Mint megtudtuk, Újszilvás közelében rostokolt a kombi, amikor egy tápiószelei férfi arra járva felfigyelt rá.

👉 Nem sokkal később még mindig ott volt, gondolta, nem kell senkinek, megszerzi.


Saját autójával vasárnap este visszament, majd társával elvontatták az üzemképtelen járművet. Mire másnap délután a rendőrök megtalálták, a legkevésbé sem hasonlított eredeti önmagára. Szétdarabolva hevert az udva­ron, a néhány óra alatt, aprólékos munkával elvégzett flexelés megtette hatását, több mint százkilónyi hiányzott a kocsi részeiből. A maradványokat lefoglalták.

Az elfogott huszonkét éves, egyébként vasazással foglalatoskodó férfi kihallgatásán elmondta, kivel követte el a bűncselekményt, illetve arról is beszélt, hogy egészen Jászapátiig ment leadni a vasat, amiért körülbelül harmincezer forintot kapott. Hazatérve ott folytatta, ahol abbahagyta: kiszedte az üléseket és a futómű tengelyét. Állítása szerint még harmincöt-negyvenezer forintot érő vasat tudott volna hasznosítani, amit a rendőri intézkedés gátolt meg.

A Háry Jánost is leköröző gyanúsított többször módosította meséjét, mind az elkövetéssel, mind társával kapcsolatban. Legutóbbi verziója szerint azért mártott be először mást, mert a valódit nem akarta bajba juttatni, hiszen a barátjának vallotta.

Állítása szerint volt ideje gondolkodni, hazugságát elismerte, és nem akarta tovább félrevezetni a hatóságot, ezért nevezte meg a balhéban szintén benne lévő társát.

A huszonegy éves társtettest kedden fogták el a rendőrök. Ő részben beismerő vallomást tett. A két férfi ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések