A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

200 millióért rendelt telefonokat


A rendőrök tetten érték a férfit, ám további 293 esetben kísérelt meg nagy értékű mobilokat vásárolni...


A Nyírbátori Járásbíróság nyomozási bírója 2021. április 15-én a csalás bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban 2021. május 15-ig elrendelte L.G. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020 nyarán egy internetes közösségi oldalon ismerkedett meg a sértettel. Beszélgetéseik során megszerezte a sértett telefonszámát és a telefonszolgáltatójánál regisztrált azonosítókódját is. Később ezeket az adatokat felhasználva a gyanúsított a sértett nevében online több nagy értékű telefonkészüléket is megrendelt annak érdekében, hogy azok továbbértékesítéséből pénzt szerezzen és abból biztosítsa megélhetését.

2020. december 11-én a rendőrök tetten érték a férfit, miközben az egyik telefont megkísérelte átvenni az általa kijelölt csomagátvételi ponton, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi azonban ezt követően is folytatta az online rendeléseket, további 293 esetben kísérelt meg a sértett online felületén a saját adataival és az általa használta e-mail-címekkel nagyobb értékű mobiltelefonokat vásárolni, összesen közel 200 millió forint értékben.

Mivel a gyanúsított munkahellyel és állandó jövedelemmel nem rendelkezik, a megrendelt telefonokat nem tudta volna kifizetni. A telefonszolgáltató felfigyelt a különösen nagy összegű megrendelésekre és elutasította azok teljesítését.

A gyanúsított büntetett előéletű, korábban lopás bűntette miatt felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Nyírbátori Járásbíróság. Munkanélküli, állandó jövedelme nincs. A fentiekre tekintettel a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított tovább folytatná cselekményét, vagy újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges mivel azt az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője a letartóztatás megszüntetése érdekében fellebbezést jelentett be ellene – tájékoztatott dr. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések