Ha valami igazi tavaszi finomságra vágysz, készíts zamatos, illatos medvehagyma-krémlevest! A tejszíntől lesz finom selymes.
Még nem késő beszerezni a medvehagymát, hogy mindenféle finomságot készíts a karakteres ízű, zöld levelekből. A krémleves az egyik legjobb választás. Sűrítésnek krumplit használj, így a liszttől eltekinthetsz. Érdemes viszonylag hosszabb ideig turmixolni, hogy a medvehagyma ne maradjon szálas.
Hozzávalók:
👉 2 csokor medvehagyma
👉 2 db közepes krumpli
👉 2 dl tejszín
👉 1.5 l zöldségalaplé (kockából is lehet)
👉 1 teáskanál citromlé
👉 só
👉 bors
👉 szerecsendió
Elkészítés:
A medvehagymát mosd meg, vágd apróra, a krumplit hámozd meg, és kockázd fel. Tedd őket egy lábosba, öntsd fel zöldségalaplével, sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és főzd addig, amíg a krumpli megpuhul. Ekkor add hozzá a citromlevet, és turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd a levest. Ha hosszabb turmixolás után is szálas maradt, nyugodtan szűrd át. Öntsd hozzá a tejszínt, forrald össze, és tálalhatod is a friss, tavaszi levest.
0 Megjegyzések