A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így lesz tökéletes és nagyon finom a húsvéti sonka: a legfontosabb szabályok


Ahhoz, hogy jól sikerüljön a húsvéti főtt sonka, vess be néhány praktikát!


A húsvéti asztal a legtöbb családban elképzelhetetlen főtt sonka nélkül. Ebben az időszakban háztartásonként átlagosan 2,4 kilogramm fogy belőle. A siker titka a megfelelő sonka kiválasztása. Ha teheted, ne gyorspácoltat vegyél, és ne legyen túl füstös. A főzőlevet ne öntsd ki, tökéletes lesz bableveshez, lencsefőzelékhez vagy töltött káposztához.

Hozzávalók:

👉 1.5 kg sonka
👉 1 fej vöröshagyma
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 2 db babérlevél
👉 5 szem egész bors
👉 kömény (opcionális)
👉 zöldfűszerek (opcionális)

Elkészítés:

A tökéletes eredményhez minőségi sonkát válassz. A legnépszerűbb a parasztsonka, míg a hentesek legkevésbé a gyorspácolt változatokat javasolják. A zsíros részt akkor se vágd le róla főzés előtt, ha nem eszed meg. Tedd valamivel több hideg vízbe, mint amennyi ellepi. Áztasd legalább négy-hat órát, még jobb, ha egész éjszaka hagyod a vízben.

Másnap tedd át egy lábosba, öntsd fel vízzel. Rakj mellé vöröshagymát, fokhagymagerezdeket, borsot, babérlevelet. Vannak, akik köményt és zöldfűszereket is tesznek a főzőlébe. Úgy tartják, hogy kis lángon annyi ideig kell főzni, ahány kiló maga a sonka.

Ha könnyen belemegy egy hústű, vedd le a lángról, és hagyd a főzőlében kihűlni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések