A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hasba szúrta mostohaapját a férfi – letartóztatták


A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt elrendelte Z.Z. gyanúsított letartóztatását.


A férfi 2021. április 11-én az esti órákban nyíregyházi udvarukon szóváltásba keveredett mostohaapjával. Ennek során a gyanúsított ököllel a mostohaapja arca irányába ütött, és a fülét nagy erővel megcibálta. Ezután elővette a nadrágjára akasztott kést, és megpróbálta megszúrni vele a sértettet. Ekkor a helyszínen tartózkodó ismerősük a sértett védelmére kelt, ellökte a gyanúsított kezét így elhárította a szúrást.

👉 Ekkor a sértett megijedt, megpróbált bemenni a házba, de a gyanúsított utána ment, életveszélyesen megfenyegette, majd hasba szúrta őt.


A gyanúsított ezt követően a sértett feje irányába szúrt, azonban az ismerősük ezt a támadást is megakadályozta. Mikor a férfi tudomást szerzett arról, hogy időközben a helyszínen jelenlévők értesítették a rendőrséget, elmenekült a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a súlyosabb sérülések bekövetkezését kizárólag a sértett védelmére kelt ismerősük akadályozta meg.

A gyanúsított büntetett előéletű, személy elleni, erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt több évet töltött büntetésvégrehajtási intézetben, ahonnan 2016-ban szabadult. Miután a gyanúsított tettét követően elmenekült a helyszínről, a bíróság döntése szerint megalapozottan tartani lehet attól, hogy szabadlábra helyezése esetén megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől. Tekintettel arra, hogy a gyanúsított és a sértett egy lakcímen laknak, fennáll a veszélye annak is, hogy a sértett sérelmére újabb bűncselekményt követne el, vagy megkísérelné befolyásolni, megfélemlíteni a tanúkat és ezzel veszélyeztetné a bizonyítást.

A végzés nem végleges mivel azt az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene – közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések