A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Háromszázmillió forintot ért a tiltott árukészlet


Egészségügyi termék hamisítása bűntett megalapozott gyanújával rendelt el büntetőeljárást az újbudai rendőrkapitányság, miután mintegy 300 millió forint értékben foglaltak le vasárnap reggelre tisztázatlan eredetű gyógyszerkészítményeket az újbudai nyomozók – számolt be róla a Police.hu.


Mint írták, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy gyanúsítottat vett őrizetbe, s a tiltott szerek eredete mellett azt is vizsgálja a hatóság, mikor, hogyan került be az országba a feketepiacon több száz milliós haszonnal kecsegtető, egészségre veszélyes szállítmány.

A rendőrök először a főváros XXII. kerületében tartottak ellenőrzést, ahol a bűnügyi felderítés adatai szerint budapesti piacokra szállított valaki magyarországi forgalmazási engedéllyel nem rendelkező gyógykészítményeket. Egy bérelt raktárban bukkantak rá az illegális gyógyszerlerakatra.

A vizsgálat során kiderült, a raktár bérlőjének nem csak a forgalmazásra nem volt engedélye, az általa áruba bocsátott termékeket nem vizsgálta be a hatóság, azok összetétele, eredete, hatása és mellékhatása is ismeretlen. A feltételezések szerint a tiltott készlet egy része ráadásul hamisítvány, Magyarországon nem engedélyezett termékek távol-keleti másolata.

A raktárban és az azt bérlő férfi újbudai lakásán összesen 300 millió forint értékben találtak Magyarországon nem engedélyezett potencianövelőket, teljesítményfokozókat, illetve vényköteles, kábítószernek minősülő hatóanyagot tartalmazó nyugtatókat. Az eljárás adatai szerint a 43 éves budapesti lakos postai küldeményként elsősorban külföldön értékesítette az illegális, tisztázatlan eredetű és hatású szereket, de Budapesten is adott el a készletéből. Az újbudai nyomozók S. Viktort gyanúsítottként hallgatták ki, vele szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le az eljárást. A hamis és engedély nélkül behozott gyógyszerek mellett a férfi személygépkocsiját is lefoglalták, mivel azzal szállította a tiltott termékeket. A kártérítés, és a pénzbüntetés kifizetése érdekében a jogsértéssel megszerzett jövedelemből származó nagy értékű ingóságot a hatóság elárverezheti az elkobzást követően.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések