A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hajléktalanok fosztottak ki aljas módszerrel egy idős férfit az egri parkolóházban


Kemény ezer forint volt az egyik zsákmány.

Az Egri Járási Ügyészségtől kaptunk egy közleményt szombaton, miszerint az Egri Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a két – hajléktalan, kéregető életmódot folytató – férfinak a letartóztatását, akik pénteken, a reggeli órákban az egri Katona téren található parkolóházban együtt kéregettek.

Az egyikük felfigyelt az idős, nehezen mozgó sértettre, aki az autójából próbált kiszállni, így segítséget színlelve odament hozzá és elvette a sértett táskáját, kivette az abban található pénztárcát benne kb. 1000 forinttal, majd távozott a helyszínről. Társa ezalatt végig figyelte a környezetet, a járókelőket, hogy az akciót senki ne zavarja meg.

A nyomozás kifosztás bűntette miatt van folyamatban az elkövetőkkel szemben – áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy az ügyészség azért indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, mert úgy ítélte meg, hogy a terheltek esetében tartani lehet attól, hogy – tényleges lakóhely hiányában – a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának – elszöknének, elrejtőznének –, illetve – mivel mindkét személy ellen több, más büntetőeljárás is van folyamatban és jövedelemmel sem rendelkeznek – attól is, hogy újabb bűncselekményeket követnének el.

A nyomozási bíró az ügyészi indítványt alaposnak találta, így egy hónapra elrendelte az elkövetők letartóztatását.

A döntést az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsítottak azonban fellebbezést jelentett be a bíróság végzésével szemben, ami így nem vált véglegessé.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések