A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

György István: Az oltási program húsvét alatt is dinamikusan halad


Vasárnap további 229 ezer AstraZeneca-oltóanyag érkezik


Pénteken újabb 64 ezer Moderna-vakcina került ki a megyei oltási munkacsoportokhoz, vasárnap pedig további 229 ezer AstraZeneca-oltóanyag érkezik – tájékoztatott György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, aki szerint a hazai oltásprogram jól halad.

Magyarország kétszeres oltási sebességgel halad a nagy uniós tagállamokhoz, például Németországhoz, Franciaországhoz és Olaszországhoz képest – tájékoztatott György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, aki elmondta, pénteken újabb 64 ezer Moderna-vakcina került ki a megyei oltási munkacsoportokhoz, vasárnap pedig további 229 ezer AstraZeneca-oltóanyag érkezik.

Az államtitkár emlékeztetett,

👉 három nap alatt 78 ezer pedagógust tudnak beoltani, a jövő héten pedig az óvodai nevelők, a szakképzésben dolgozók és a különböző gondozást nyújtó intézményekben nevelő pedagógusok kapnak vakcinát mintegy százezres nagyságrendben.


Eközben a Honvédség és az operatív törzs együttműködésével öt oltóbusz indult el, a járművek segítségével havi 22 500 oltás adható be. Szólt arról is, Budapesten a korábbi négy helyett már tizennyolc szakrendelőben oltanak.

👉 György István arra kérte a kismamákat és a gyermeküket anyatejjel táplálókat, hogy a háziorvosuktól igényeljék a Pfizer-, illetve a Moderna-oltásokat, amelyeket vagy a háziorvosi rendelőben vagy az oltópontok egyikén vehetnek fel.


A kismamák esetében a második trimesztertől ajánlott az első oltás, míg a második a szülés után, a gyermeküket anyatejjel tápláló édesanyák pedig a baba egyéves koráig kérhetik az oltást, amelynek beadásával kapcsolatban a háziorvosoknak egyéni mérlegelési lehetőségük van – mondta az államtitkár.

György István aláhúzta, már a teljes társadalom előtt megnyitották az oltási lehetőséget, de továbbra is elsőbbséget élveznek az idősek és az alapbetegségekben szenvedők, a sorrend meghatározásában viszont nagy döntési szabadságot adtak a háziorvosoknak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések