Hirdessen itt

Gulyás Gergely képbe hozta a téves információkat terjesztő Karácsonyt


A miniszter megmutatta, hogy nézne ki a Szent György tér, ha a baloldal lenne hatalmon


A városligeti parkrendezés keretében elbontjuk a parkot elcsúfító, graffitikkel lefújt, leromlott állapotú egykori FŐKERT telephely épületét, melynek helyén több mint 1 500 négyzetméter új zöldfelületet hozunk létre, és visszatér a Liget egykori népszerű attrakciója, a több mint százéves múltra visszatekintő Ballon kilátó, ahol helyet kap egy kávézó is, amely mindösszesen 120 négyzetmétert vesz igénybe – válaszolt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Karácsony Gergely főpolgármester hangulatkeltő és megtévesztő posztjára.

Főpolgármester Úr és Főpolgármester-helyettes Úr tegnapi levelét én is csak az áprilisi tréfa vagy a félreértés kategóriájába tudom sorolni. Előbbi esetben sajnálom, hogy felültem a viccnek. Utóbbi esetén igyekszem a félreértést eloszlatni, mivel a zöldpolitikát a kormányhoz hasonlóan szívén viselő, első döntésével klímavészhelyzetet hirdető fővárosi vezetésről nem feltételezem, hogy egy olyan parkrendezést kifogásolna, amely a zöldfelület jelentős növelésével járna – írta nyílt levelében Karácsony Gergelynek és helyettesének címzett Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, arra reagálva, hogy a főpolgármester azt kifogásolta, hogy szerinte, tudta nélkül újabb építkezésekbe kezdett a kormány.

👉 „A városligeti parkrendezés keretében elbontjuk a parkot elcsúfító, graffitikkel lefújt, leromlott állapotú egykori FŐKERT telephely épületét, melynek helyén több mint 1 500 négyzetméter új zöldfelületet hozunk létre, és visszatér a Liget egykori népszerű attrakciója, a több mint százéves múltra visszatekintő Ballon kilátó, ahol helyet kap egy kávézó is, amely mindösszesen 120 négyzetmétert vesz igénybe. Itt állt évekig egy hatalmas sörsátor, amelyet elbontottunk. A kávézó ennek a területnek a töredékét foglalja el. Nem nehéz belátni: az Önök által sérelmezett beruházással a park zöldfelülete növekszik.”


– igazította helyre Gulyás Gergely a főpolgármester téves elképzeléseit. A miniszter hozzátette: a Városliget tájépítészeti megújításával több tízezer négyzetméteren folyik a ligeti zöldfelületek megújítása és gyarapítása. Megújul és zöldfelületében bővül a park egykori történeti bejárata, a Rondó. Új szakasszal bővül a népszerű Városligeti Promenád a Műcsarnok és Múzeum Mélygarázs között. A Néprajzi Múzeum és a Magyar Zene Háza környezetének kertészeti kialakítására is sor kerül.

„A fővárosi vezetés által politikai okokból minden eszközzel gáncsolt városligeti fejlesztés során eddig közel 150 000 m² zöldfelület újult meg, 72 000 m² burkolt felületet bontottak el, s közel ötszáz lombos fát, 70 000 cserjét és csaknem 140 000 évelőt ültettek el. A Liget projektnek köszönhetően több tízezer négyzetméterrel, a korábbi 60 százalékról 65 százalékra nő a park zöldfelülete – sorolta Gulyás Gergely a Városliget eddigi zöldítését. A tárcavezető emlékeztetett:

👉 a kormány által a közelmúltban elfogadott Zöld Budapest Program megvalósításával mintegy 73 hektár új zöldfelületet jön létre és 187 hektár meglévő városi zöldfelületet újul meg a főváros határain belül.


„A kormány tehát nemcsak szavakban hirdeti a környezetvédelem, illetve a zöldterületek megóvásának és helyreállításának fontosságát, hanem számokkal igazolhatóan többet teszünk érte, mint bárki az elmúlt három évtizedben. Mindeközben a mai napig semmi nem valósult meg Főpolgármester Úr üdvözlendő választási ígéretéből, mely szerint a fővárosi városháza több ezer négyzetméteres belvárosi bitumenes parkolójából közparkot fog kialakítani.” – emlékeztetett Gulyás a főpolgármester programjának azon elemére, hogy a városházi parkolót megszünteti és odaadja a fővárosi embereknek park formájában.

Karácsony helyettese lebetonozná a Szent György teret

„Tisztelt Főpolgármester Úr! Nem érdemes politikai célból alaptalan vagy – mint jelen esetben – komolytalan vádakkal illetni a zöldfejlesztéseket. Még akkor sem, ha úgy tűnik, hogy az elmúlt néhány hónapban Főpolgármester Úr a jelenlegi hivatalára csak politikai ugródeszkaként tekint, ezért a kormánnyal való együttműködés helyett a vitákat keresi. A polgári kormány Budapest mindenkori főpolgármesterét nem levelező-, hanem tárgyalópartnernek tekinti. Akkor is, ha hozzáállásunk pillanatnyilag viszonzatlan. Miután Főpolgármester Úr megtisztelt azzal, hogy városfejlesztési ügyben helyettesével közös levélben fordult hozzám, engedje meg, hogy érdeklődjem, hogy az az építészeti ámokfutás, amelyet Kerpel-Fronius főpolgármester-helyettes úr a budavári Szent György tér felújításával kapcsolatos tervként reklámoz, mint a történelmi rekonstrukció baloldali alternatívája, Főpolgármester Úr tetszését is elnyerte-e, vagy helyettese – Ön által nem osztott – ízlését dicséri csupán?” – szögezte a kérdést a miniszter Karácsony Gergelynek, emlékeztetve Kerpel-Fronius Gábor azon bejegyzésére, ahol a Budavári Palota közepére egy beton placcot képzelne el.

👉 „Végül kérem Főpolgármester Urat és a főváros vezetését, hogy ne nehezteljen ránk azért, mert a budapesti kormányzati fejlesztések arra is rávilágítanak, hogy lényegesen több eredménnyel jár a cselekvés, mint az önsajnálat.” – zárta nyílt levelének sorait Gulyás Gergely.


A fővárosi vezetés elképzelése a budai várról, avagy így nézne ki a Szent György tér, ha a baloldal lenne hatalmon -...

Közzétette: Gulyás Gergely – 2021. április 2., péntek


A valóságot nem fedő félinformációkat terjesztett a főpolgármester

Mint ismert, Karácsony Gergely csütörtöki Facebook bejegyzésében azt terjesztette, hogy a kormány a tudta nélkül újabb építkezésekbe kezdett a Városligetben, amellyel újabb zöldfelületeket kívánnak elvenni.

„Jó volna, hogy ha most már valóban tisztáznánk: a Főváros beleegyezése nélkül ne épüljön semmi a Városligetbe, amely veszélyezteti a zöldfelület minőségét, a kikapcsolódni vágyó emberek nyugalmát!” – írta hangulatkeltő posztjában Karácsony Gergely. A főpolgármester Gulyás Gergelynek címzett nyílt levelében azt írta: „a Városligetben a Mimóza-domb néven lehatárolt, a Kós Károly sétány és a Hermina út általi kiszögellésben eddig háborítatlan közparki terület ügyében vagyunk kénytelen nyílt levelet megfogalmazni az ott ma tapasztalt fejlemények miatt. A parkterületet a Városliget Zrt. lekordonozta és megjelent a kordonon egy látványterv, miszerint a területen egy új vendéglátóhely épülne.”

„Nos, a Fővárosi Közgyűlés a Városliget ügyében többször tett egyértelmű jelzéseket, s mi is az egyenes beszéd pártján állunk. 2020. szeptember 20-án a Fővárosi Közgyűlés megszavazta a Városligeti Építési Szabályzat módosítását, amelyben törölte a VÉSZ-ből azokat az építési helyeket, ahol még nem kezdődött meg építkezés. Többek között a most kifüggesztett vendéglátóhely építési helyét is. Budapest felelős vezetői tehát ezt a fejlesztést nem akarják. Ahogyan a Nemzeti Galériát, a Magyar Innováció Házát és a Városligeti színházat, valamint további mélygarázsok építését sem akarják látni a Városliget területén, meglévő zöldfelület kárára.” – írta Karácsony, aki félrevezető információkkal keltett hangulatot a kormányzati zöldítés ellen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések