Ne csak rizst vagy krumplit kínálj a sült csirkecombhoz: az aszalt gyümölcsös kuszkusz hamar elkészíthető, különleges köret húsok mellé!
A közel-keleti konyha egyik jellegzetes hozzávalója, a kuszkusz igazi jolly joker azoknak, akik gyorsan szeretnének változatos ennivalót tenni az asztalra. Édes és sós változatban, önmagában, saláta alapjaként vagy köretnek egyaránt megállja a helyét. Főzni nem kell, csak forró vízzel leönteni, és hagyni, hogy a szemek megduzzadjanak. A hozzá való zöldségalaplevet leveskockából is elkészítheted.
Hozzávalók:
A sült csirkecombokhoz
👉 8 db csirkealsócomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál sült csirke fűszersó
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
Az aszalt gyümölcsös kuszkuszhoz
👉 20 dkg kuszkusz
👉 10 szem aszalt füge
👉 10 szem aszalt sárgabarack
👉 10 szem aszalt datolya
👉 4.5 dl zöldségalaplé
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 1 marék aszalt vörösáfonya
👉 1 marék egész mandula
👉 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a fűszersóval, a pirospaprikával és a borssal. Kend be a masszával a combokat, és hűtőben pihentesd egy órát. Ha a pácolási idő letelt, pakold tűzálló tálba, takard le alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 45-50 percig, majd vedd le a fóliát a tetejéről, és negyedóra alatt pirítsd meg a húsokat.
Amíg a csirkecombok sülnek, készítsd el a köretet. A kuszkuszt öntsd le forró zöldségalaplével, takard le, keverd hozzá a citromlevet, és hagyd, hogy a szemek 20 perc alatt teljesen magukba szívják a vizet. Ha már megduzzadtak, keverd össze a fokhagymagerezdekkel, a mandulával és az aszalt gyümölcsökkel.
0 Megjegyzések