A kevert tésztából készülő banánkenyér önmagában is finom. Hát még, ha felturbózod fahéjjal és csokival.
A puha, szaftos banánkenyérbe csupa finomság kerül. Csupán 10 perc munka van vele, viszont a sütési idő majdnem egy óra. Minél érettebb banánból készíted, annál finomabb, édesebb lesz. A fahéj és a csoki is illik hozzá. Napokig finom puha, de rendszerint villámgyorsan elfogy.
Hozzávalók:
👉 20 dkg liszt
👉 10 dkg cukor
👉 10 dkg csoki
👉 3 db közepes banán
👉 10 dkg vaj
👉 2 db tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A banánt pucold meg, és pürésítsd villával. Keverd hozzá egészben a tojásokat, a kétféle cukrot és az olvasztott vajat. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a fahéjjal, a szódabikarbónával és a kis darabokra vágott csokival. Forgasd a masszába, majd keverd csomómentesre.
Simítsd a tésztát sütőpapírral bélelt őzgerincformába, és told előmelegített sütőbe. Süsd 160 fokon körülbelül 50 percig, majd teszteld tűpróbával, azaz szúrj a sütibe egy hústűt vagy hegyes kést. Ha nem ragad rá massza, kiveheted a sütőből. Ha langyosra hűl, már szépen szeletelhető.
0 Megjegyzések