A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fahéjas banánkenyér csokival bolondítva: soha nem lehet belőle eleget sütni


A kevert tésztából készülő banánkenyér önmagában is finom. Hát még, ha felturbózod fahéjjal és csokival.


A puha, szaftos banánkenyérbe csupa finomság kerül. Csupán 10 perc munka van vele, viszont a sütési idő majdnem egy óra. Minél érettebb banánból készíted, annál finomabb, édesebb lesz. A fahéj és a csoki is illik hozzá. Napokig finom puha, de rendszerint villámgyorsan elfogy.

Hozzávalók:

👉 20 dkg liszt
👉 10 dkg cukor
👉 10 dkg csoki
👉 3 db közepes banán
👉 10 dkg vaj
👉 2 db tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A banánt pucold meg, és pürésítsd villával. Keverd hozzá egészben a tojásokat, a kétféle cukrot és az olvasztott vajat. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a fahéjjal, a szódabikarbónával és a kis darabokra vágott csokival. Forgasd a masszába, majd keverd csomómentesre.

Simítsd a tésztát sütőpapírral bélelt őzgerincformába, és told előmelegített sütőbe. Süsd 160 fokon körülbelül 50 percig, majd teszteld tűpróbával, azaz szúrj a sütibe egy hústűt vagy hegyes kést. Ha nem ragad rá massza, kiveheted a sütőből. Ha langyosra hűl, már szépen szeletelhető.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések