A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Esőt és szelet jósolnak a meteorológusok


Borús, esős napok állnak előttünk, amihez hajnalonként fagypont alatti hőmérsékleti értékek is társulnak. A kevésbé kellemes időjárás a hétvégére is kitart.


Borult időre számíthatunk ma, csupán a délnyugati, nyugati országrészben szakadozhat fel a felhőzet délután - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzésében. Délutánra javarészt megszűnik a csapadék is, a nap további részében csak elszórtan várhatók már záporok. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúl legnagyobb részén és a Zempléni-hegység körül viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 Celsius-fok között alakul - nyugaton, délnyugaton lesz melegebb.

Éjszaka is többnyire borult marad az ég, a Dunától keletre elszórtan vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon és északkeleten élénk, néhol erős lökések kísérik. A levegő hőmérséklete késő estére plusz 1 és 6, hajnalra mínusz 2 és plusz 4 fok közé hűl vissza. Gyenge fagy a kevésbé felhős délnyugati tájakon valószínűbb.

Holnap ismét országszerte erősen felhős vagy borult időre van kilátás. A Dunántúl délnyugati megyéi kivételével több helyen várható kisebb eső, zápor, a hegyekben akár havas eső, hó. Különösen sok csapadék eshet a Tiszántúlon. Az északnyugati szelet erős, a Dunántúlon olykor viharos lökések kísérik. A nappali csúcshőmérsékletek 4 és 10 fok körül alakulnak, de a Dráva-mentén 11-12 fok is lehet.

Ami a hét végét illeti, péntekre jelentősen csökken a felhőzet, bár napközben még sok gomolyfelhő képződik. Ezzel együtt elsősorban az északkeleti megyékben hullhat csak pár milliméter eső. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon és Zemplén környékén ismét erős széllökések kísérik. A hajnali mínusz 3 és plusz 3 fok közötti minimumok után 8-13 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála napközben.

Szombaton gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap is, illetve nem valószínű csapadék. Az északi, északkeleti szelet a Nyugat-Dunántúlon olykor erős lökések kísérik. A délutáni órákban 10 és 15 fok közötti csúcshőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap újfent jobbára borult lesz az ég, többfelé várható eső, délen akár jelentős mennyiség is. Az élénk északi, északkeleti szelet a Nyugat-Dunántúlon olykor erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9-16 fok között várható - északkeleten lesz a melegebb, délnyugaton a hűvösebb.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések