Parlamenti javaslatok bizonyítják a baloldal oltásellenes kampányát

Gyurcsány Ferenc pár hete a parlamentben a kínai és az orosz vakcinák ellen emelt szót. – Ha nem kerültek volna forgalomba az említett oltóanyagok, akkor ma Magyarországon több lenne az új fertőzött és az elhunyt is – mutatott rá Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Az államtitkár kiemelte, hogy a baloldali pártok most megpróbálják letagadni az oltásellenes kijelentéseiket, mert látják Magyarország eredményeit az átoltottság terén.

👉 A stratégiájuk az volt, hogy minél sú
lyosabbak a járvány következményei, annál könnyebb lesz nekik 2022-ben magukhoz ragadni a hatalmat – mondta Rétvári Bence.


Az államtitkár emlékeztetett, hogy a parlament honlapján mind a mai napig fent van a baloldali pártok azon javaslata, amelyet az összefogás minden képviselője aláírt és az indoklása a következő mondatot tartalmazza: „Ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség” – emlékeztetett. Itt érdemes megjegyezni, hogy a magyar szakhatóság az előírt protokoll szerint bevizsgálta az oltóanyagokat.

👉 – A keleti vakcinák nélkül most egymillióval kevesebben kaptak volna oltást – hangsúlyozta Rétvári, aki azt is hozzátette, hogy az ellenzék ezeket a javaslatokat nem vonta vissza.


Az államtitkár óriási képmutatásnak nevezte a baloldal részéről, hogy hónapokon át minden eszközzel támadták a keleti vakcinák alkalmazását, most pedig letagadják korábbi állításaikat. A politikus hangsúlyozta, hogy miközben a baloldali politikusok emberek tömegeit próbálták lebeszélni az oltásról, magukat beoltatták, mert tudják, hogy az oltás az egyetlen módszer a járvány terjedésének megakadályozására.

👉 – A DK tavaly novemberben még azt mondta, hogy az Európai Bizottsághoz fordul annak érdekében, hogy az unió szerve akadályozza meg, hogy a magyar kormány a magyar embereken kísérletezzen az orosz vakcinákkal – mutatott rá Rétvári Bence.


A parlamentben eluralkodó és a baloldali politikusok részéről egyre gyakrabban alkalmazott, a kormányt fenyegető hangnemről Rétvári Bence úgy fogalmazott: egyértelműen látszik belőle, hogy az ellenzéki pártok a járvány kellős közepén is a pozícióharccal vannak elfoglalva. – A baloldalnak semmi se szent: a járványkezelésben is túl messzire ment, mert Magyarországot igyekezett külföldről is támadni, itthon pedig semmi más nem érdekli őket, csak a hatalom és az osztozkodás – fogalmazott az államtitkár.