A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csirkés-brokkolis rakott tészta - Egyszerű, laktató, és nagyon ízletes


Szuper recept a megszokott helyett: a csirkés-brokkolis rakott tészta nem terheli meg a gyomrot, mégis jóllaksz vele.


A rakott tészta mindig nagy kedvenc, ha marad sült csirke, még könnyebb dolgod van. Ráadásul kedved szerint variálhatod az összetevőket. A színes zöldségek, a krémes szósz és az ízletes falatok feldobják az étkezést, legyen az ebéd vagy vacsora.

Hozzávalók 4 személyre:

👉 30 dkg tészta
👉 40 dkg csirkemellfilé
👉 15 dkg sajt
👉 4 db közepes paradicsom
👉 1 dl főzőtejszín
👉 1 fej brokkoli
👉 1 db vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 késhegynyi szerecsendió
👉 olívaolaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkét vágd kisebb darabokra, a brokkolit mosd meg, majd szedd rózsákra. Rakd forrásban lévő vízbe, és főzd öt-hét perc alatt roppanósra. Közben a vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Tedd rá a csirkét, kevergesd fehéredésig, sózd és borsozd ízlés szerint, majd pirítsd meg. A tésztát is főzd fogkeményre öt-hét perc alatt bő, sós vízben. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.

Egy hőálló edény alját picit olajozd ki, majd oszlasd el rajta a tészta felét, dobd rá a csirkét, a brokkolit és a kis darabokra vágott paradicsomot. Locsold meg az aprított petrezselyemmel, a szerecsendióval és a fokhagymával elkevert tejszínnel, majd fedd be a maradék tésztával. Szórd meg reszelt sajttal a tetejét, és előmelegített sütőben süsd aranybarnára 20 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések