A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csábító spenótos tekercs feta sajttal töltve: gyors, mégis különleges


Ha szereted a sós sütiket, a spenótos piskótatekercset mindenképpen próbáld ki! Fetás, krémsajtos töltelékkel nagyon ízletes és mutatós.


A csábító színű és ízű spenóttekercs hasonlóan készül, mint a piskóta. Izgalmas előétel lehet, de csomagolhatsz belőle tízóraira, és sós snacknek is kitűnő választás. Jól jön akkor is, ha húsmentes, könnyű fogásra vágysz. Friss és mirelit spenótból is elkészítheted. Előbbi esetben 40 dekával számolj, majd főzd öt percig, és aprítsd össze. A feta mindig tökéletes a spenóttal, ezúttal töltelékként kerül a tekercsbe.

Hozzávalók:

👉 30 dkg fagyasztott spenót
👉 10 dkg liszt
👉 4 db tojás
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 só
👉 20 dkg feta
👉 10 dkg krémsajt
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A spenótot olvaszd fel, majd nyomkodd ki belőle a vizet. A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd össze a liszttel, a préselt fokhagymával és a sóval. Óvatosan forgasd a masszához a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a spenótos tésztát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Vedd ki a sütőből, és gyorsan tekerd fel.

A feta sajtot villával nyomkodd meg, keverd hozzá a krémsajtot, lazíts a masszán tejföllel, és ízesítsd zúzott fokhagymával. Amikor a tészta kihűl, csavard le, és oszd el rajta egyenletesen a tölteléket. Tekerd fel, majd szeleteld fel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések