Hirdessen itt

Bika: a vádlott a rendőrök kérdéseire nem tudott válaszolni, önállóan ki sem tudott szállni az autóból


Azzal, hogy a rendőrök megállították a férfit a Kállói úton, megakadályozták, hogy magának vagy másnak sérülést okozzon.


Bika néven ismert veszélyes drogot is fogyasztott az a férfi, aki annyira bódult volt a kábítószertől, hogy képtelen volt vezetni a gépkocsiját. Nem túlzás azt kijelenteni, hogy életet mentett két nyíregyházi rendőr, amikor megállították a drogos állapotban gépkocsit vezető férfit, ezzel ugyanis megakadályozták, hogy a sofőr akár magának, akár más közlekedőknek sérülést okozzon.

Jobbra-balra dőlt

– A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint az elmúlt év augusztusában egyik délután a Kállói úton tartott a megyeszékhelyre Nagyszállás irányából a vádlott gépkocsival, de már messziről látható volt, hogy bizonytalan a jármű úttartása, a gépkocsivezető hirtelen ­kormánymozdulatokkal pró­bálta a sávjában tartani a járművet, többször lehajtott a padkára.

– A város végén tartózkodó rendőrök azt is látták, hogy a gépkocsivezető jobbra-balra dőlt a volán mögött, ezért leintették, hogy igazoltassák. A bódult állapotban lévő vádlott a rendőrök kérdéseire nem tudott válaszolni, sőt önállóan ki sem tudott szállni az autóból. A rendőrök segítettek neki, majd az út szélén leültették, hogy magához térjen.

– A szakértő megvizsgálta a vádlottól levett vért, és abban több drog nyomait is megtalálta, köztük a rend­kívül veszélyes, a köz­nyelvben bikaként ismert szert is, amely több esetben okozott már halált a fogyasztóknál.

Pénzbüntetést kértek

Az ügyészség a vádiratban pénzbüntetés kiszabását kérte a vádlottal szemben, továbbá azt, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművezetéstől. A férfi egyébként már nem vezethet, mert bevonták a jogosítványát – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések