A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az agy egészségének fenntartása természetes módon


Amikor egészségről beszélünk, akkor nemcsak a fizikai, hanem a lelki, érzelmi és az agyat érintő egészségre is gondolunk. Az egészség összetett és bonyolult folyamat, így érdemes komplex módon gondolni rá, hiszen lelki egészség nélkül nincs fizikai egészség, és ez fordítva is igaz.


Az egészség kulcsa voltaképpen nem más, mint a helyes táplálkozás és a rendszeres mozgás. Az agyunk egészsége is fontos, amit fenntarthatunk és támogathatunk megfelelő táplálkozással, de sportolással, tornával, mozgással is.

Ahogy idősödünk, úgy egyre nagyobb a demencia kialakulásának kockázata. A megfelelő életmód fontos eleme az agy egészséges és optimális működésének megőrzésében.

Az alkohol nagyon káros, de a mértékkel fogyasztott alkohol, különösen a vörös bor nagyon is jót tesz a testünk és az agyunk egészségnek. Ezt a csodás hatását a benne található resveratrol nevű vegyületnek köszönhetjük.

A resveratrol nem más, mint egy fitonutriens, egy növényi alapú vegyület, amely többnyire a szőlőben, a vörösborban található meg, de a bogyós gyümölcsök is a gazdag forrásai. A resveratrol antioxidáns hatással rendelkezik, amely nagyon hasznos, hiszen védelmet jelent az agy sejtjei számára a károsodásokkal szemben. Bebizonyosodott, hogy elpusztítja a káros hatású szabad gyököket, jót tesz a szívnek és az érrendszernek, és az olyan agyi rendellenességek megelőzésében is segítségünkre lehet, mint például a demencia.

A resveratrol a szívünket és az érrendszerünket is védi, és segít az egészségünk megőrzésében, hiszen csökkenti a magas LDL-koleszterin-szintet, elősegíti a jobb keringést és pozitívan hat a véráramlásra is.

Egy kutatás során menopauza szakaszába lépő nőket vizsgáltak. A csoport resveratrol-kiegészítőt kapott. Megállapításra került, hogy ez a fitonutriens javította a hölgyek koleszterinszintjét, vérnyomását és vércukorszintjét is, sőt fokozta a véráramlást az agyban, aminek köszönhetően jobb lett a hölgyek kognitív teljesítménye.

Mindent összevetve elmondható, hogy a resveratrol jótékonyan hat az öregedő agyra, egyben optimalizálja teljesítményét és működését.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések