A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

30 perces túrós, gyümölcsös muffin: csak összekevered és megsütöd


A muffin nagyon sokféle lehet, túróval és bogyós gyümölcsökkel ellenállhatatlan desszert.


Nincs olyan alkalom, amire a gyümölcsös muffin ne lenne jó választás: tálalhatod desszertként, de akár reggeli is lehet. Tökéletes nagyobb eseményre vagy akár kávé mellé is. Próbáld ki túróval gazdagítva a tésztát, kifejezetten jót tesz az állagának. Most még friss, télen fagyasztott gyümölccsel is elkészítheted.

Hozzávalók:

👉 25 dkg liszt
👉 25 dkg bogyós gyümölcs
👉 25 dkg túró
👉 20 dkg cukor
👉 5 dkg vaj
👉 1 db tojás
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 mokkáskanál szódabikarbóna
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 0.5 db citrom

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, az olvasztott és kihűlt vajat, a reszelt citromhéjat, majd jól keverd össze. Dolgozd hozzá a villával áttört túrót. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a szódabikarbónával, és forgasd a masszába, majd keverd simára.

A muffinsütőt béleld ki papírral vagy kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és kanalazz mindegyik mélyedésbe a masszából. Ne töltsd teljesen tele, csak háromnegyedig, mert a muffin jól megemelkedik a sütőben. A tetejére szórd a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a tészta szépen megpirul, szúrj bele egy tűt. Amennyiben tisztán húzod ki, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések