A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zöldborsóval és répával sült csirke: jó szaftos, és alig van vele munka


A zöldborsó és a répa mellett sült csirke isteni, és még a diétázók is nyugodtan az étrendjükbe illeszthetik.


Ínycsiklandó, tartalmas és egészséges egytálételt kaphatsz akkor, ha a csirkemellet zöldségekkel együtt sütöd, amelyek így a hús szaftjában párolódnak puhára. Ha mirelit zöldborsót és szeletelt konzervgombát használsz, akkor tényleg csak minimális munka van ezzel a könnyű ebéd- vagy vacsoraétellel.

Hozzávalók:

👉 4 db bőrös csirkemell vagy comb
👉 30 dkg fagyasztott zöldborsó
👉 25 dkg szeletelt gomba
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 2 db sárgarépa
👉 2 dl fehérbor
👉 1 evőkanál sült csirke fűszersó
👉 1 teáskanál szárított rozmaring
👉 1 teáskanál citromlé
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A húst szükség esetén tisztítsd meg, és dörzsöld be sóval. Három evőkanál olívaolajat keverj össze a borssal és a fűszerkeverékkel, kend be vele a csirkedarabokat, és hűtőben pihentesd egy órát.

A fokhagymagerezdeket pucold meg, de hagyd egyben. A répát is hámozd meg és szeleteld fel. A konzervgombát csöpögtesd le. Egy tűzálló tál aljában oszd el a borsót, a répát és a gombát. Dobd rá a fokhagymát, sózd, borsozd, szórd meg rozmaringgal, majd locsold meg citromlével és egy evőkanál olívaolajjal. Fektesd rá a csirkét, ha maradt alatta páclé, azt kanalazd a tetejére, majd öntsd fel az egészet a borral. Alufóliával letakarva süsd 45 percig, majd vedd le a fóliát 15 percre, és pirítsd meg a húst.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések