Ez az ízletes, fokhagymás vajban pirított gomba mindenhez jól passzol, de a gombaimádók így, önmagában is odáig lesznek érte.
Be kell vallanom, sokáig nem szerettem a gombát és még most is barátkozom vele. Az, hogy melyik ízlik, attól függ, hogy hogyan és mivel készül a gomba - azonban ezek a lepirított, petrezselymes gombafejek mind állagukban, mind ízükben zseniálisak.
Hozzávalók:
👉 4 evőkanál vaj (sótlan)
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 fej vöröshagyma
👉 500 gramm csiperke gomba (fehér vagy barna)
👉 2 evőkanál fehérbor (száraz)
👉 1 teáskanál kakukkfű (friss)
👉 2 evőkanál petrezselyem (friss)
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A vajat és az olajat melegítsük fel egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon.
Az összekockázott vöröshagymát dinszteljük meg a vajon, amíg üveges nem lesz.
Közben a gombákat tisztítsuk meg, a nagyobb fejeket vágjuk félbe, a kisebbek maradhatnak egészben. Adjuk hozzá a gombákat a hagymához, 4-5 perc alatt pirítsuk le őket szép barnára.
Öntsük hozzá a bort, pár perc alatt redukáljuk a mennyiségét. Mehet bele a kakukkfű, petrezselyem és az összezúzott fokhagyma. 1 perc alatt vegyítsük jól össze a hozzávalókat.
Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Tálalásnál szórjuk meg friss petrezselyemmel.
0 Megjegyzések