Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vajban pirított petrezselymes gombafejek - Isteni köret kevés szénhidráttal


Ez az ízletes, fokhagymás vajban pirított gomba mindenhez jól passzol, de a gombaimádók így, önmagában is odáig lesznek érte.


Be kell vallanom, sokáig nem szerettem a gombát és még most is barátkozom vele. Az, hogy melyik ízlik, attól függ, hogy hogyan és mivel készül a gomba - azonban ezek a lepirított, petrezselymes gombafejek mind állagukban, mind ízükben zseniálisak.

Hozzávalók:

👉 4 evőkanál vaj (sótlan)
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 fej vöröshagyma
👉 500 gramm csiperke gomba (fehér vagy barna)
👉 2 evőkanál fehérbor (száraz)
👉 1 teáskanál kakukkfű (friss)
👉 2 evőkanál petrezselyem (friss)
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

A vajat és az olajat melegítsük fel egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon.

Az összekockázott vöröshagymát dinszteljük meg a vajon, amíg üveges nem lesz.

Közben a gombákat tisztítsuk meg, a nagyobb fejeket vágjuk félbe, a kisebbek maradhatnak egészben. Adjuk hozzá a gombákat a hagymához, 4-5 perc alatt pirítsuk le őket szép barnára.

Öntsük hozzá a bort, pár perc alatt redukáljuk a mennyiségét. Mehet bele a kakukkfű, petrezselyem és az összezúzott fokhagyma. 1 perc alatt vegyítsük jól össze a hozzávalókat.

Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Tálalásnál szórjuk meg friss petrezselyemmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések