A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Itt a döntés: teljesen lezárja a kormány Magyarországot!


Délelőtt 11-kor kezdődhet a Kormányinfó, melyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány friss döntéseiről számol be. A legnagyobb érdeklődés a járványügyi intézkedéseket övezi, szerdán Müller Cecília is elismerte, hogy a kormány asztalára kerültek a további szigorítással kapcsolatos javaslatok.


Egyelőre nem kell FFP2-es maszk

Az előzetes sajtóhírekhez képest Gulyás Gergely egyelőre nem beszélt arról, hogy az üzletekben FFP2-es maszk viselése lenne kötelező, ezt még akár holnap bejelentheti a kormányfő.

Köszönjük figyelmüket

Vége is a Kormányinfónak, mivel jelenleg is zajlik a kormányülés. A további esetleges döntésekről és a részletekről Orbán Viktor beszél péntek reggel a Kossuth Rádióban.

Miért lépett ki a Fidesz a Néppártból?

Úgy láttuk, hogy az Európai Néppárt a vírushelyzet közepén teljesen felesleges szabályok meghozatalával foglalkozik. Hosszú időt adtunk, hogy a Néppárt a saját helyzetét úgy határozza meg, hogy abban a Fidesznek is legyen helye, de úgy tűnik, hogy nem ezt az utat választják - emeli ki a miniszter. Egyelőre a pártnak még tagjai vagyunk,d e a frakcióból kiléptünk, ez a jövőre vonatkozó iránymutatást is jelent.

Elfogadják majd Európában a magyar oltásigazolást?

Az EU-nak pillanatnyilag nincs egységes szabályozása, az ezzel kapcsolatos információk álhírek, egyelőre semmilyen döntés nincs. Angela Merkel egyértelműen azt mondta, hogy a nemzeti hatóságoknak kell az oltásigazolásokat kiadni, és azokat el kell fogadni a többi országnak. Ha valaki ezt nem tenné meg, akkor viszonossági alapon Magyarország sem fogadná el azoknak az országoknak az igazolását, melyek a magyart nem fogadják el - mondja az oltásigazolásokról Gulyás Gergely.

Márciusa 22-én kezdődik az újranyitás

Az újranyitás március 22-én megkezdődik, de fontos, hogy minél többen kitöltsék a nemzeti konzultációt - mondja Gulyás. Szerinte ha a jelenlegi intézkedéseket mindenki betartja, akkor korábban tudunk nyitni.

Itt vannak a döntések

Csak a kontaktusszámok, a találkozások radikális csökkentése vezethet eredménybe, a szakértők javaslata alapján szigorú korlátozásokat vezet be a kormány. Ha most nem zárnánk, akkor a nyitás is későbbre tolódna - mondja a miniszter. A konkrét döntések:

👉 Az oktatás területén az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárjuk.
👉 A középiskolákban, egyetemeken változatlanul nem lesz tanítás.
👉 Az üzleteket hétfőtől két hétre március 22-ig bezárják. Ez alól kivétel az élelmiszerbolt, a patika, a drogéria és a benzinkút.
👉 Március 8-22 között minden szolgáltatás szünetel kivéve a magánegészségügyi szolgáltatások.
👉 A konditermeket is be kell zárni két hétre, az igazolt sportolók meccseire, edzéseire csak zárt kapuk között kerülhet sor.
👉 A parkok, arborétumok nyitva lesznek, a szabadtéri sportolás megengedett.
👉 A munakvéfzés engedélyezett, ahol mód van rá, ott biztosítani kell az otthon munkavégzést.
👉 A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező.
👉 Szigorítjuk a határátlépést.
👉 A szállodák, vendéglátóipar bértámogatását, adókedvezményét minden szektorra kiterjesztik, melyeknek most be kell zárni.

A legfontosabb döntések megszülettek

A legfontodsabb döntéseket a kormány meghozta, a számok világosak, csak az elmúlt három nap tendenciája egyértelmű növekedést mutat a halálos áldozatok és az új fertőzöttek esetében is. További döntések még születhetnek ma, ezekről Orbán Viktor holnap reggel a Kossuth Rádióban beszél.

A harmadik hullám nagyon erős, a jó hír, hogy rendelkezésünkre áll vakcina

- mondja Gulyás.

A Karmelitából beszél Gulyás

Ma a Karmelita kolostorból van Kormányinfó, a kormány jelenleg is ülésezik - kezdi a kormányszóvivő. Vagyis két kormányülés volt, a második még tart.




Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések