A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint százezer amerikai biztonsági kamerát hackeltek meg


Az elkövetők amerikai cégeket, köztük a Teslát vették célba.


Egy kaliforniai biztonsági ügynökség indított vizsgálatot azzal a tömeges hacktámadással kapcsolatban, amely során körülbelül 150 000 biztonsági kamerához fértek hozzá illetéktelen személyek – írta meg a BBC. A támadók állítólag feltölték annak a cégnek a biztonsági rendszerét, amely többek között a Teslának is térfigyelő kamerákat szolgáltat.

Szenzitív felvételekhez juthattak hozzá

A szóban forgó biztonsági cég, a Verkada azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy az ügy súlyosságának megfelelő mértékben vizsgálják a helyzetet. Hozzátették azt is, hogy már értesítették a hatóságokat, de nem erősítették meg a hackertámadás mértékét.

Az ellopott felvételek között találhatók kórházak és iskolák belsejéről készült anyagok is. Emellett állítólag a támadók hozzáfértek még nőgyógyászati klinikák, pszichiátriák és börtönök kameráihoz is.

A támadás indoka: kíváncsiság, szabadság, buli

A hackertámadást egy Tille Kottman nevű férfi vállalta magára. Kottman azt mondta a Bloombergnek, hogy a hackelés oka a kíváncsiság és az információszabadságért folytatott harc voltak az okai. Hozzátette még, hogy ezek mellett nem utolsó szempont volt az is, hogy

túl nagy buli volt, hogy kihagyja.


A támadás egyébként állítólag rendkívül egyszerű volt. Kottman állítólag egy „szuper adminfiókot” felhasználva fért hozzá a Verkada rendszeréhez. Ezzel kapcsolatban a biztonsági cég azt nyilatkozta, hogy minden belső adminfiókot felfüggesztettek a támadást követően.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések