A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tepsiben sült, fűszeres, mézes répa: a sütőben édesre karamellizálódik


A fűszeres, mézes sült répa igazi csemege, ami önmagában legalább olyan jó, mint diétás köretnek.


A méz és a fokhagyma már sokszor bizonyított együtt, a répát is még ízletesebbé teszik. Az egészséges, kalóriaszegény zöldség talán sütve a legfinomabb, hisz megkaramellizálódik. Az édes és sós ízekhez a zöldfűszerek is illenek. Kínálhatod a sült répát húsok mellé karcsúsító köretként, hisz jóval kevesebb kalória van benne, mint a krumpliban.  

Hozzávalók:

👉 4 közepes sárgarépa
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál méz
👉 2 szál kakukkfű
👉 1 evőkanál koriander
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A sárgarépát pucold meg, vágd egyforma nagyságú darabokra, és alaposan mosd meg. Az olívaolajat keverd össze a mézzel, add hozzá az átpréselt fokhagymát, a sót, a borsot.

Rendezd a répákat zsiradékkal kikent tepsibe, és öntsd rá a mézes keveréket. Ügyelj arra, hogy mindenhova egyformán jusson belőle. Szórd meg kakukkfűvel és korianderrel. Süsd 180 fokos sütőben 30-35 percig, amíg a répa megpuhul és megpirul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések