A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Telefonon sietett a kirándulók segítségére egy esztergomi rendőr


Kondé Zsolt rendőr őrnagy ezúttal is telefonon keresztül adott iránymutatást a bajba jutott túrázóknak – írja a Komárom-Esztergom megyei hírportál, a Kemma.hu.


A rendőrség tájékoztatása szerint március 3-án 18 óra után érkezett a bejelentés a segélyhívón, hogy eltévedt két túrázó a Rám-szakadék környékén. A kirándulók elmondták, hogy a visszafelé vezető úton vesztették el az irányt, és csak telefonnal tudtak világítani.

Kondé Zsolt rendőr őrnagy a Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfőkapitányság tevékenységirányítási központjának ügyeletvezetője beazonosította a túrázók helyét és visszavezette őket a kiindulási pontjukhoz. A két fiatal megköszönte az őrnagy segítségét.

Kondé Zsolt nem először segít ilyen módon bajba jutott túrázókon. Az őrnagy jól ismeri a környéket, és gyakorlott túrázóként számtalan esetben kérték már segítségét hasonló esetekben, akár szabadnapján is.

Az őrnagy segítségével állították össze azt a 10 aranyszabályt is, aminek betartásával a túrázás is biztonságosabb.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések