A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szuperfinom rakott krumpli gombásan, sok tejszínnel, jó szaftosan


Nem kell mindig hús a rakott krumpliba, és a tejfölt is lecserélheted tejszínre.


Ahány ház, annyi változat! Szinte minden országnak megvan a maga specialitása. A mi hagyományos egytálételünk kolbásszal nem éppen gyomorkímélő. Elkészítheted hús nélkül, tejszínnel és sajttal, nem fogsz csalódni a végeredményben. Akár többféle sajttal is megszórhatod.

Hozzávalók 4 személyre:

👉 1 kg krumpli
👉 25 dkg gomba
👉 15 dkg sajt
👉 3 dl tejszín
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 mokkáskanál bors
👉 1 késhegynyi szerecsendió
👉 só
👉 olaj
👉 snidling

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, és héjastól főzd puhára sós vízben körülbelül 20 perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne essen szét. A gombát tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a gombát, fűszerezd sóval, borssal, és párold körülbelül 10 percig, vagy amíg elfő a leve.

A krumplit pucold meg, ha  kihűl, vékonyan karikázd fel. Egy vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba rakj le egy réteg krumplit, arra a gomba kerül, majd locsold meg a sóval, borssal, szerecsendióval elkevert tejszínnel. Folytasd tovább a rétegezést. A tetejére öntsd a maradék tejszínt, és szórd meg reszelt sajttal. Tehetsz a tetejére snidlinget is. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések