A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos pásztorpite sok zöldséggel: ínycsiklandó, laktató fogás angol recept szerint


Az angol pásztorpite a nevével ellentétben nem sütemény, hanem egy zöldséges, darált húsos ragu, ami krumplipüré alatt sül puhára.


Aki járt már Nagy-Britanniában, valószínűleg találkozott a sheperd’s pie, azaz pásztorpite nevű étellel. Ez egy speciális rakott krumpli, amely aljára darált bárányhúsból és zöldségekből álló, paradicsomos ragu kerül, a tetejére krumplipürét kanalaznak, és így sütik össze. Bárány helyett sertéscombból is készítheted.

Hozzávalók:

A raguhoz
👉 50 dkg darált bárányhús vagy sertéscomb
👉 25 dkg zöldborsó
👉 2 dkg sűrített paradicsom
👉 2 babérlevél
👉 1 fej vöröshagyma
👉 1 evőkanál olaj
👉 1 db sárgarépa
👉 1 kis doboz kukoricakonzerv
👉 1 teáskanál szárított kakukkfű
👉 0.5 l víz
👉 só
👉 bors

A krumplipüréhez
👉 50 dkg krumpli
👉 1.5 dl tejföl
👉 1 dl tej
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, vágd kockákra, és főzd puhára körülbelül 25 perc alatt. Ha már puha, öntsd le róla a vizet, sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval. Öntsd hozzá a tejet és a tejfölt, keverd bele a vajat, és krumplinyomóval törd össze.
 
Amíg a krumpli fő, tedd fel a ragut. Kevés olajon párold üvegesre a hagymát. Dobd hozzá a darált húst, sózd, borsozd, és süsd fehéredésig. Ekkor keverd hozzá a megpucolt, kockákra vágott sárgarépát, kanalazd rá a sűrített paradicsomot, öntsd fel fél liter vízzel, szórd meg kakukkfűvel, add hozzá a babérlevelet. Csendesen főzd addig, amíg a répa megpuhul, és a mártás besűrűsödik. Ekkor keverd bele a zöldborsót és a lecsöpögtetett kukoricakonzervet, és együtt főzd még öt percig.

A húsos ragut kanalazd tűzálló tál vagy tortaforma aljába, és egyengesd el a tetején a krumplipürét. Told a sütőbe, és süsd 180 fokon fél órát, amíg az ízek összeérnek, és a teteje megpirul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések